?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content
Capture The Flag (CTF) event organiseren

Bouw aan hackingskills én een beter team

Een Capture The Flag (CTF) event is niet alleen leerzaam, goed voor teambuilding of heel leuk om te doen. De organisatie doet veel inzichten op en werkt indirect aan betere security. Een CTF is een gewaardeerd en effectief middel.

 
Capture the Flag Event
cybersecurity

Wat is een Capture The Flag Dag?

Tijdens een Capture The Flag (CTF) dag strijden verschillende teams tegen elkaar om zo snel mogelijk vooraf bepaalde Flags te 'veroveren'. De flags zijn stukjes informatie dat via hacking buitgemaakt moet worden. Een CTF-dag vergt dus hackingskills- & inzichten, creativiteit en presteren onder tijdsdruk. 

Tijdens een CTF krijgt elk team dezelfde opdracht mee. Het team dat als snelste de meeste Flags 'veroverd', wint.

Het hacken gebeurt op een veilige, speciaal voor het event opgezette omgeving. Een organisator kiest op basis van de leerdoelen de juiste omgevingen uit voor het CTF-event. Als fun het voornaamste doel is, dan wordt er gekeken naar het niveau van de teams/het event.

Voordelen van een Capture The Flag Event

Als organisatie is er veel te winnen met een goed CTF event. Meer dan je zou denken. Hieronder een aantal zeer belangrijke benefits van het organiseren van een CTF.

  • Nieuwe skills & inzichten voor ethical hackers

  • Goede oefening voor presteren onder tijdsdruk

  • Waardevol als teambuilding event

  • Gewaardeerd door werknemers (goed werkgeverschap)

  • Inzicht in prestaties van medewerkers (skillgap / training)

  • Draagt indirect bij aan een betere uitvoering van security

Veel organisaties plukken de vruchten van de vele 'winsten' die zij met een CTF event realiseren. Het is een leuk, gewaardeerd, effectief en leerzaam middel om te groeien als organisatie en draagt dus indirect bij aan de veiligheid van systemen.

Heb je interesse in het laten organiseren van een CTF event voor jouw organisatie?

Als je interesse hebt in Capture The Flag event of heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om een passend en onvergetelijk CTF event te realiseren voor jouw organisatie!

logo van optisec