?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content

Certified Ethical Hacker (CEH) v12

 • Officiële CEH v12 opleiding

 • Wereldwijd erkend certificaat

 • Inclusief examen (en herexamens)
 • 6 mnd toegang op de labomgeving
 • Gratis examenvoucher voor CEH Practical
 • Persoonlijke en interactieve training

 
CEH training van Best New ATC 2023

Beoordeeld met een 9.8

Erkend trainingscentrum

ISO 9001 gecertificeerd

Volg de Certified Ethical Hacker (CEH) v12 training bij OptiSec!

Bekroond door
EC-Council zelf

OptiSec is door EC-Council bekroond tot beste nieuwe ATC van 2023 (wereldwijd) op basis van beoordelingen, reviews, slagingspercentage en meer!

De trainer maakt het verschil

Onze trainersselectie stopt niet bij kennis, certificaten en werkervaring. Ze bewijzen vooraf in staat te zijn goede trainingen te geven. De trainer maakt of kraakt een training!

Beoordeeld met
een 9.8

Cursisten geven gemiddeld een 9.8 voor onze trainingen. Als al onze cursisten zo tevreden zijn, wat houdt jou dan nog tegen? Ga voor zeker, kies ook voor OptiSec!

En vergeet ook vooral onze lage prijzen niet!

Reserveer direct jouw plek

Nu tijdelijk CEH met hoge korting!
En een persoonlijke bonusvoucher voor 10% korting op onze trainingen, buiten acties om.
Leuk voor later!

LocatieDatumPrijs ex btwReserveer je plek
Woerden
22 - 26 juli

€ 2999,-  € 2499-

Inschrijven
Woerden
9 - 13 september

€ 2999,-  € 2499-

Inschrijven
Woerden
4 - 8 november

€ 2999,-  € 2499-

Inschrijven
Woerden
16 - 20 december

€ 2999,-  € 2499-

Inschrijven

CEH incompany training

OptiSec biedt de Certified Ethical Hacker v12 Training ook aan als incompany training.
Heb je als organisatie interesse in een CEH incompany training, neem dan contact op via onderstaande button.

Waarom CEH?

Door de training Certified Ethical Hacker te volgen leer je de meest voorkomende aanvallen te herkennen, je begrijpt de werkwijze daarin en kan daarbij bedenken hoe deze toe te passen of juist te stoppen. Door je te kunnen verplaatsen in de rol als hacker weet jij de organisatie veiliger te maken.

Door het succesvol afronden van het CEH-examen toon jij aan in staat te zijn om een security assessment uit te voeren en de klant aan te tonen waar kwetsbaarheden in het systeem zitten. CEH is een veelgevraagd certificaat indien jij een functie ambieert in de richting van pentesting. Ook binnen de functies van informatiebeveiliging wordt CEH als een waardevol certificaat gezien. Jij toont hiermee aan gedegen kennis te hebben van cybersecurityrisico's.

Opzet van de CEH training:

 • Een ervaren ethical hacker behandelt de stof tijdens interactieve lessen, met veel persoonlijke aandacht. Door de ervaring van de trainer maken we direct relevante vertalingen naar de praktijk. En je hackt tijdens de training ook zelfstandig op een veilige omgeving. Zo blijft de stof beter hangen en bieden de lessen naast de verworven kennis, direct toepasbare handvatten aan door praktische tips te delen.

 • En door onze kleine klassen van maximaal acht personen, is er juist ruimte voor persoonlijke vragen, waar we met zijn allen van leren en beter van worden als professional

 • We behandelen alle CEH-modules en trainen met examenvragen, zodat je weg gaat met de skills en mindset van een junior ethisch hacker én het officiële certificaat!

CEH is interessant voor:

 • Pentester

 • Security Consultant

 • Information Security Officer

 • Cyber Security Specialist

 • Security Manager

 • Security Engineer

 • System- & Network Engineer

 • Risk manager

 • CISO (Chief Information Security Officer)

Haal het meeste uit jouw ethisch hacker opleiding

Deze training is meer dan de perfecte voorbereiding op het CEH-examen. Het examen neem je vrijdag gelijk af en OptiSec kent een extreem hoog slagingspercentage. Je gaat gegarandeerd weg met kennis van hoe een hacker denkt en opereert en je ontwikkelt de skills van een junior ethical hacker. 

Na de CEH training weet je alles over:

Introduction Ethical Hacking
De training start met een introductie over ethisch hacken. De basis wordt gelegd om te denken als een hacker en te zien waar de risico's liggen op het gebied van informatievbeveiliging. Door dit goed te begrijpen kunnen de kwetsbaarheden efficiënt worden herkend. Dit is een kerneigenschap van een ethische hacker.
Footprinting en Reconnaissance
Footprinting en Reconnaissance gaat over het in kaart brengen van je doelwit. Hoe zorg je dat weet met welke systemen je te maken hebt en hoe win je zo veel mogelijk informatie in over je doelwit zonder dat je daarbij jezelf bloot legt aan het doelwit. Ethisch hacken gaat om elk aspect van beveiliging.
Scanning Networks
Een goede ethische hacker weet de weg te vinden in een netwerk en daar targets uit te halen. Ook weet een hacker hier meer dan alleen IP adressen uit te halen en kan zich daarmee voorbereiden welke tools en middelen nodig zijn om kwetsbaarheden te identificeren.
Enumeration
Na het vinden van mogelijke targets en services wordt gekeken naar de inhoudelijke services en details daarvan. Het in kaart brengen van deze details wordt enumeration genoemd.
Vulnerability Analysis
Het inschalen van kwetsbaarheden gaat in de fase van vulnerability analysis. Voor het correct rapporteren van kwetsbaarheden hoort ook de gradatie van de kwetsbaarheid gerapporteerd te worden.
System Hacking
Het daadwerkelijk inbreken in een systeem doet een ethische hacker door het uitbuiten van een kwetsbaarheid. Hier heeft een ethische hacker verschillende mogelijkheden in. In deze module worden deze mogelijkheden besproken en leert de cursist het toepassen van verschillende tools en technieken.
Malware Analysis
In deze module leert de cursist de diverse types van malware en hoe deze te herkennen. Ook bespreken we hoe de malware gedetecteerd kan worden.
Sniffing
Sniffing is de techniek waarbij de ethische hacker verkeer kan onderscheppen en mee kan luisteren naar informatie. Hiermee kan waardevolle data verzameld worden die gebruikt kan worden in het doel van de ethische hacker.
Social Engineering
Social Engineering is het misbruiken van de menselijke factor. Een goede ethische hacker weet social engineering technieken toe te passen om daarmee kwetsbaarheden te identificeren of diverse data te verzamelen.
Denial-of-Service
De beschikbaarheid van diensten is voor organisaties één van de belangrijkste pilaren. Het uitschakelen van zo'n dienst kan door het toepassen van een Denial-of-Service. In deze module leert de cursist hoe een Denial-of-Service aanval werkt en hoe hiertegen te beschermen.
Session Hijacking
Tijdens deze module leren we de gevaren van session hijacking en welke technieken we kunnen toepassen om session hijacking toe te passen.
Evading IDS, Firewalls en Honeypots
Tijdens het uitvoeren van een security assessment kan een ethisch hacker te maken krijgen met IDS, firewalls en Honeypots. In deze module leert de cursist hoe hiermee om te gaan en deze beveiligingsmaatregelen te omzeilen. Dit is een belangrijk aspect in het uitvoeren van een opdracht als ethisch hacker.
Hacking Web Servers
Web servers zijn een groot onderdeel van de targets voor een ethisch hacker. Nagenoeg elke organisatie heeft wel webservers die onderhevig zijn aan security risico's. Tijdens deze module leert de cursist diverse technieken om de beveiliging te toetsen en hoe deze technieken te mitigeren zijn.
Hacking web applications
Web applicaties bieden een nieuw aanvalsoppervlak, waarbij OWASP-10 een goede leidraad geeft. Deze module gaat in op de diverse technieken hoe een ethisch hacker kan valideren hoe veilig deze zijn en waar de kwetsbaarheden zich bevinden.
SQL Injections
Web applicaties kenmerken zich door een front-end en back-end, waarbij er gebruik gemaakt wordt van databases. SQL Injections richten zich op de communicatie naar de database en hoe deze communicatiestroom te misbruiken. Tijdens deze module wordt geleerd hoe we hier kunnen aanvallen en deze aanvallen kunnen detecteren.
Hacking Wireless Networks
Ook het testen van een wireless network hoort thuis bij een security assessment. In deze module leert de cursist de methodes om de beveiliging te controleren en kwetsbaarheden te identificeren.
Hacking mobile platforms
In deze module wordt besproken hoe beveiliging op mobiele platformen eruit ziet. Ook krijgt de cursist inzage in methodes hoe mobiele platformen aangevallen kunnen worden om de beveiliging te toetsen.
IoT en OT Hacking
Het landschap verandert steeds meer richting smart devices en toepassen van technieken van nieuwe technologie. Daarbij is IoT (Internet of Things) een belangrijk nieuw onderdeel van CEH waarbij er gekeken wordt welke kwetsbaarheden hierin zijn en hoe deze te detecteren zijn. OT (Operational Technology) richt zich meer op de industriële kant, waarbij gekeken wordt naar PLC, SCADA en de verhouding hiertussen. Ook de ICS en DCS wordt meegenomen daar deze steeds belangrijker worden in onze organisaties.
Cloud computing
Cloud concepten zijn niet meer weg te denken in het landschap en maakt daarmee een belangrijk onderdeel van de CEH-training. De cursist leert de concepten van cloud en de security aspecten die daarbij komen kijken. Het aanvallen van deze aspecten en adviseren hoe deze te beschermen staan daarbij centraal.
Cryptography
Cryptografie kan niet ontbreken wanneer het gaat over ethisch hacken. Daarbij komen in deze module diverse toepassingen van encryptie aan bod en de kwetsbaarheden daarin.

10 / 10

Ten eerste was de kwaliteit van de instructeurs bij Optisec werkelijk uitstekend. Ze waren niet alleen zeer deskundig en ervaren, maar ook gepassioneerd en enthousiast over het onderwerp. Hun diepgaande kennis en praktijkervaring zorgden ervoor dat de lesstof tot leven kwam.

Ze slaagden erin om complexe concepten op een begrijpelijke manier over te brengen en creëerden een stimulerende leeromgeving. De instructeur was altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en persoonlijke begeleiding te bieden, waardoor ik me volledig ondersteund voelde gedurende de hele training.

- Richard

Les van een gecertificeerd en ervaren expert

Met een veel bredere achtergrond dan alleen ethical hacking, ruim 20 jaar relevante werkervaring en uitmuntende didactische vaardigheden, weet jouw trainer de kennis op een boeiende manier over te brengen, praktische- en waardevolle voorbeelden mee te geven en wordt jij gedurende de hele training betrokken in de training. 

Je krijgt dus:

 • Een trainer met enorm veel kennis en ervaring

 • Een professionele en interactieve training

 • Theorie- en praktijkvoorbeelden waar je gelijk iets mee kunt

 • Gerichte voorbereiding op het CEH-examen

Heb je vragen over de training?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We koppelen je direct aan onze CEH-trainer, zodat je in detail je vragen kunt stellen en het juiste antwoord op je vragen krijgt.

Ervaringen met OptiSec

Robin

Training: CEH

De training CEH was ontzettend tof. Veel geleerd en de week is voorbij gevlogen. Naast ontzettend waardevol was de week ontzettend leuk en ook nog eens mijn examen in 1x gehaald! De afwisseling tussen de iLabs, praktijkvoorbeelden en theorie heeft het voor mij een makkelijke training gemaakt, waarbij de stof toch best pittig was. Ik had niet verwacht dat moeilijke materie zo makkelijk gemaakt kon worden. Complimenten!

Ben

Training: CISSP

Na het volgen van de training CISSP is mijn kennis over informatiebeveiliging vele malen beter geworden. Daar ik dacht een goed beeld te hebben bij informatiebeveiliging is er toch weer een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Ondanks er heel veel informatie in een week wordt gegeven, was het goed te volgen en bleef de training interessant. Optisec is voor mij een verademing op de markt!

Michelle

Training: CISM

Met veel plezier heb ik CISM gevolgd bij OptiSec. Een leuke en frisse training die de aspecten van governance begrijpbaar maakt. Aansluitend heb ik een paar dagen examentraining gedaan (zoals werd aanbevolen) en heb met succes mijn examen afgerond. De training was een perfecte afwisseling tussen informatie ontvangen en discussies voeren over de geleerde materie hoe we deze in de praktijk kunnen toepassen. Het was goed te merken dat de trainer ook alles kon vertalen naar de praktijk wat voor mij de stof begrijpbaar heeft gemaakt.

Extra vragen rondom CEH

Een paar vragen rondom CEH komen regelmatig terug.
Hieronder staan vraag en antwoord voor je uitgeschreven.

Hoe waardevol is CEH v12?

Het antwoord ligt natuurlijk geheel aan jouw persoonlijke wensen en doelen. CEH van EC-Council is een wereldwijd geaccepteerd certificaat, waarmee je de mindset en skills van een junior ethical hacking aantoont. Vooral als jij jezelf wilt verbeteren op het gebied van ethisch hacken is CEH het zeker waard. Maar ook voor andere richtingen in de cybersecurity, geeft CEH jou hele goede handvatten en inzichten in hoe hackers te werk gaan. Onze conclusie is dat CEH het zeker waard is.

Hoe lang duurt de voorbereiding op CEH?

DIt verschilt per persoon. Afhankelijk van je voorkennis en je inzet bij de training, kan je het CEH-certificaat snel bemachtigen. OptiSec neemt op de 5e dag van de training het examen af en we zijn een zeer hoog slagingspercentage. Voor een enkeling die niet ineens slagen, daar bieden wij gratis een persoonlijk hertrainingstraject voor aan en de herexamens zijn inbegrepen in de prijs.

Waar kan ik het CEH-examen afleggen?

Na de training bij OptiSec leg je direct het examen af onder begeleiding van een gecertificeerde proctor. 

Wat is beter: CEH of OSCP?

CEH is op het gebied van praktische hackingskills makkelijker te doen dan OSCP. Het CEH-examen bestaat uit meerkeuzevragen, waar OSCP een 24-uurs examen kent met alleen praktijkopdrachten op het gebied van ethical hacking. 

Naast CEH en OSCP kennen we ook nog het CEH Practical examen en CPENT. Het Practical examen van CEH is een examen van zes uur waar je alleen praktijkopdrachten op het gebied van hacking aflegt. Qua niveau een goede voorbereiding om je daarna op OSCP te richten. Een perfecte training voor OSCP bieden we aan via OSPP.

CPENT (ook van EC-Council) is vergelijkbaar met OSCP, maar kent een iets andere inhoud en staat zelfs te boek als moeilijker dan OSCP.

Is CEH een goed certificaat?

Jazeker! Vooral als jij een carriere beaamt in cybersecurity met eventueel een focus op ethisch hacking. Met de kennis vanuit CEH kan je verder doorgroeien qua kennis.

Hoe duur is CEH v12?

Afhankelijk van de aanbieder. Om examen te mogen doen moet je een officiële EC-Council licentie hebben, vaak gekoppeld aan de training die je volgt. De prijzen verschillen. OptiSec biedt CEH v12 aan voor € 2999,- ex btw met daarbij examen, herexamens, 6 maanden labtoegang, een gratis voucher voor het CEH Practical examen en een gratis persoonlijk hertrainingsplan, als je niet slaagt voor het examen. 

Is OptiSec een erkend partner van EC-Council?

Wij zijn erkend partner van EC-Council. We zijn zelfs uitgeroepen door EC-Council tot beste nieuwkomer van 2023! Een ontzettend mooie erkenning, vooral omdat EC-Council deze award baseerd op de prestaties van al haar partners, wereldwijd.

optisec_logo_y-570152a5