?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content

CISSP of CISM?

Zowel CISSP – Certified Information Systems Security Professional – en CISM – Certified Information Security Manager -  zijn veelgevraagde certificaten met een hoog aanzien die deuren openen in jouw carrière. CISSP richt zich op een breder en ook wat meer technisch securitygebied. CISM richt zich vooral op riskmanagement en governance.

Naar de blog

OptiSec uitgeroepen tot beste nieuwkomer door EC-Council

Uit een poule van 145 landen en bijna 2380 erkende EC-Council trainingspartners, werd OptiSec uitgeroepen tot beste nieuwe trainingscentrum, wereldwijd.
Deze eer werd OptiSec toegekend op basis van factoren zoals, hoogste slagingspercentage, beste reviews en hoogste beoordelingen. Een gigantische kroon op de inzet die wij leveren om daadwerkelijk het verschil te maken voor de cursist.

Naar de blog

OptiSec is partner van het UWV

OptiSec mag zich sinds kort ook partner van het UWV noemen. Een geweldig partnership waarmee we nog meer kansen krijgen om gemotiveerde mensen om te scholen en kundig te maken op het gebied van cybersecurity.

Naar de blog

Adaptive flashcards alleen bij officiële ISC2 trainingen!

Sinds kort biedt ISC2 Adaptive Flashcards aan bij de student kits voor erkende ISC2-trainingen.
De flashcards bieden de individuele cursist een groot voordeel tijdens het voorbereiden op examens.
Je leert gerichter, makkelijker en pakt sneller de stof aan waar je nog minder goed in bent.

Naar de blog

Het belang van WiFi en bluetooth audits

WiFi en Bluetooth zijn niet meer weg te denken. Voor zowel thuisnetwerken, zakelijke omgevingen of openbare ruimtes is een betrouwbare en stabiele draadloze verbinding essentieel geworden. Maar hoe zorgen we ervoor dat onze WiFi- en Bluetooth-netwerken optimaal én veilig presteren?

Naar de blog

Het belang van een Emergency Response Plan (ERP)

Het is van groot belang dat moderne organisaties zich voorbereiden op crisissituaties. Een Emergency Response Plan (ERP) is een strategisch plan waarin gedetailleerde reacties op noodsituaties beschreven staan. Dit gedetailleerde plan speelt een cruciale rol in de voorbereiding, respons, en op het herstel van noodsituaties.

Naar de blog

Wat is Pentesten?

Laten we beginnen met de basics van pentesten. Pentesten, ofwel penetratietesten, is een digitale inbraakpoging, maar dan wel de goede soort. Het is een gecontroleerde aanval op jouw eigen systeem, netwerk of applicatie om die zwakke plekken te vinden voordat (sl)echte hackers dat doen en er misbruik van kunnen maken.

Naar de blog

Ethical hacker worden, hoe doe ik dat?

Ethical hacking, ook wel bekend als white hat hacking, pentesten of hacken zonder “duistere” intenties, is een gaaf vakgebied dat steeds meer aandacht krijgt in de digitale wereld. Ethical hackers spelen een cruciale rol bij het beveiligen van systemen en netwerken tegen kwaadwillende aanvallen van buitenaf. Hoe doen ze dat?

Naar de blog

Networking4all strategisch partner van OptiSec


Networking4all en OptiSec gaan een strategisch partnership aan! Wat houdt dan in? Met elkaar werken we aan het versterken van mens, techniek en proces om jouw cybersecurity volwassener, sterker en betrouwbaarder te maken.

Naar de blog

Officieel ISC2 certificaat van deelname in het leven geroepen


Na het volgen van een officiële ISC2 training, dus bij een erkend partner van ISC2, ontvang jij vanaf vandaag een officieel, wereldwijd erkend certificaat van deelname vanuit ISC2 zelf! Deze nieuwe ontwikkeling heeft OptiSec in samenspraak met ISC2 kunnen realiseren om nog meer focus op kwaliteit te leggen.

Naar de blog

De beste manier om OSCP te worden


OSCP, Offensive Security Certified Professional, is een van de meest gerespecteerde certificeringen in de cybersecuritybranche. Een gouden standaard als het gaat om pentesten / ethical hacking.

Naar de blog

Container security; anders dan traditionele security denkwijze

Infrastructure as Code is een ontwikkeling waar we als security, risk of audit professional steeds vaker mee te maken krijgen. Net als in (web)applicatie code kunnen er door fouten van engineers kwetsbaarheden ontstaan in infrastructuur die makkelijk voorkomen, gedetecteerd en gemitigeerd konden worden.

Naar de blog

Ook personal trainers worden ethical hackers bij OptiSec!

Van sportschoolhouder, naar cybersecurityspecialist. “Geen smoesjes, weten wat je wilt, investeren in jezelf en bewust blijven van de leercurve.”

Naar de blog

Jeroen Prinse; a security force to be reckoned with!

Met trots en blijdschap mogen wij Jeroen Prinse voorstellen als trainer van OptiSec! Misschien heb je Jeroen al eerder voorbij zien komen? Met ruim 15 jaar ervaring als security professional heeft hij onder andere rollen als Security Officer, Security Architect en CISO vervuld en staat hij bekend als spreker op conventies zoals ISF European en World Congress, Owasp Benelux, E-Crime Belenux en nog meer.

Naar de blog

Enumeration; geeft (ethical) hackers inzicht in de doelomgeving

Identificeren en verzamelen van informatie over doelsystemen en netwerken is een cruciale stap in het begrijpen van potentiële kwetsbaarheden. Enumeration, een fase in het beveiligingsproces, stelt zowel aanvallers als verdedigers in staat om diepgaande inzichten te krijgen in een doelomgeving.

Naar de blog

Jarno Baselier; expert ethical hacker!

Met veel trots en plezier mogen we vertellen dat we Jarno Baselier aan ons team hebben toegevoegd! Jarno is een gevestigde naam op het gebied van ethical hacking en pentesten. Hij is een elite hacker, heeft ruim 12 jaar ervaring in het vak en is gecertificeerd CEH, OSCP, OSWE en OSEP; een pentester pur sang.

Naar de blog

Het scannen van je netwerk en identificeren van potentiele targets 

In het snel evoluerende landschap van cybersecurity is het van vitaal belang om een goed begrip te hebben van de technieken en tools die worden gebruikt om netwerken te verkennen. Wanneer de aanvaller jou heeft gekozen om binnen te dringen zal de eerste actieve stap zijn om in kaart te brengen welke systemen er bereikbaar zijn om daarmee het aanvalsoppervlak te schetsen.

Naar de blog

Footprinting en Reconnaissance: De eerste stap bij cyberattacks

In de wereld van cybersecurity vormt het verzamelen van informatie over doelwitten de eerste cruciale stap in het aanvalsproces. Deze fase, die bekend staat als "footprinting" en "reconnaissance", stelt kwaadwillende actoren in staat om kwetsbaarheden en zwakke punten te identificeren voordat ze overgaan tot daadwerkelijke aanvallen. 

Naar de blog

Uniek cyber recruitment concept

OptiSec is hoofdzakelijk een cyber security trainingscentrum. Maar opgedane kennis moet ook in de praktijk gebracht worden. Daarom zetten we ons bij OptiSec ook in om nieuwe werkrelaties te realiseren door werkgever en werknemer te verbinden. Recruitment dus. En we doen dat op onze eigen manier

Naar de blog

Wat doet een Certified Ethical Hacker?

Een Certified Ethical Hacker (CEH) is een professional die is getraind in het uitvoeren van ethisch (white hat) hacken. Ethisch hacken is het proces van het testen van de beveiliging van een computersysteem of netwerk om zwakke plekken te identificeren en op te lossen voordat kwaadwillende hackers misbruik maken van deze kwetsbaarheden.

Naar de blog

Certified SOC Analyst uitgelegd

Een Certified SOC Analyst (CSA) is een professional die gespecialiseerd is in het monitoren, detecteren en reageren op beveiligingsincidenten in een Security Operations Center (SOC). Het is een cruciale rol binnen een organisatie, omdat de CSA helpt om cyberbedreigingen snel te identificeren en te beperken voordat ze tot grote problemen leiden.

Naar de blog

Wat is een SOC?

Een Security Operations Center (SOC) is een cruciaal onderdeel van de cybersecurity-infrastructuur van een organisatie. Het SOC is verantwoordelijk voor het monitoren, detecteren, analyseren en reageren op cyberdreigingen en -aanvallen.

Naar de blog

Ethical hacking cursussen en de noodzaak hiervan

In de wereld van cybersecurity worden verschillende Ethical hacking cursussen aangeboden. Deze cursussen zijn noodzakelijk geworden om de beveiliging van computersystemen en netwerken te verbeteren. Hackers worden kundiger, vindingrijker en ze kunnen steeds vaker gebruik maken van krachtige tools, die kwetsbaarheden in een mum van tijd kunnen exploiteren.

Naar de blog

Wat is een DDoS-aanval?

Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) is een aanval waarbij een groot aantal computers of apparaten, tegelijkertijd een specifiek doelwit overspoelen met verkeer. De aangevallen apparaten zijn vaak al besmet met malware. Het 'verkeer' kan variëren van onschadelijk tot schadelijk, en kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals botnets of geïnfecteerde computers.

Naar de blog

Voordelen van een CISSP-certificaat

CISSP staat voor Certified Information Systems Security Professional en is misschien wel de nummer 1 certificering die wordt uitgereikt aan cyber security professionals.

Naar de blog

Omscholen tot cyber security specialist

Heb je affiniteit hebt met IT en cyber security en ben je op zoek naar een enerverende carrière in een snel ontwikkelend vakgebied?  Dan is omscholen richting cyber security een goed idee! 

Naar de blog