?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content

Certified Information Security Manager (CISM)

 • Professionele Certified Information Security Manager training

 • Inclusief unieke 1-op-1 sessie met de trainer
 • Inclusief volledige examentraining

 • Klaar voor het examen na de training

 • Kleine klas voor maximaal kennisrendiment

 • CISM training vanuit kennis en ervaring

 
CISM Training beoordeeld met een 9.8

Beoordeeld met een 9.8

Erkend trainingscentrum

ISO 9001 gecertificeerd

Volg de Certified Information Security Manager training bij OptiSec!

De trainer maakt het verschil

Onze trainersselectie stopt niet bij kennis, certificaten en werkervaring. Ze bewijzen vooraf in staat te zijn goede trainingen te geven. De trainer maakt of kraakt een training!

Beoordeeld met
een 9.8

Cursisten geven gemiddeld een 9.8 voor onze trainingen. Als al onze cursisten zo tevreden zijn, wat houdt jou dan nog tegen? Ga voor zeker, kies ook voor OptiSec!

Gericht op praktijk en het examen

Deze geoptimaliseerde CISM-training gaat verder dan de inhoud, bereid je voor op het officiële examen en komt met een unieke 1-op-1 sessie met een ervaren CISM-expert!

En vergeet ook vooral onze lage prijzen niet!

Reserveer direct jouw plek

LocatieDatumPrijs ex btwPlan je training
Woerden
08 - 11 juli

VOL

Inschrijven
Woerden
23 - 26 september

€ 2099,-

Inschrijven
Woerden
11 - 14 november

€ 2099,-

Inschrijven

CISM incompany training

OptiSec biedt de training Certified Information Security Manager ook aan als incompany training.
Heb je als organisatie interesse in een CISM incompany training, neem dan contact op via onderstaande button.

Waarom CISM?

Naast het feit dat CISM als één van de meest waardevolle certificeringen wordt gezien en jij daarmee je marktwaarde verhoogd, is het een programma waar inhoudelijk gekeken wordt naar de toepassing binnen organisaties en geeft het je echte inzichten hoe een goed security programma moet worden opgezet.

Voor iedereen met ambitie op het gebied van informatiebeveiliging, maar ook indien jij al een functie hebt als security manager is deze training sterk aan te raden.

Opzet van de training:

 • Een ervaren CISM-expert behandelt de stof tijdens interactieve lessen, met veel persoonlijke aandacht. Door de ervaring van de trainer maken we direct relevante vertalingen naar de praktijk. Zo blijft de stof beter hangen en bieden de lessen naast de verworven kennis, direct toepasbare handvatten aan door praktische tips te delen.

 • En door onze kleine klassen van maximaal acht personen, is er juist ruimte voor persoonlijke vragen, waar we met zijn allen van leren en beter van worden als professional

 • We behandelen alle CISM-modules en trainen met examenvragen op een manier waardoor je de stof begrijpt, klaar bent  voor de praktijk en gelijk je examen kunt plannen.

 • En na de training maak je gebruik van onze unieke 1-op-1 sessie om jouw persoonlijke vragen of concrete werkvoorbeelden te bespreken met een expert!

CISM is interessant voor:

 • Security Manager

 • CISO (Chief Information Security Officer)

 • ISO (Information Security Officer)

 • Cyber Security Specialist

 • Security Engineer

 • System- & Network Engineer

 • Risk manager

Ferry%20Sol%20Eigenaar%20OptiSec%20wijst%20naar%20-%20geen%20bg-5d0fac26

Haal het meeste uit jouw CISM-training!

Deze training is meer dan de perfecte voorbereiding op het CISM-examen. Je gaat gegarandeerd weg met een praktische to-do list om beter met risico's in jouw organisatie om te gaan. En tijdens de 1-op-1 bonussessie gaan we samen nog eens dieper in op jouw specifieke vragen.

Na deze CISM training weet je alles over:

Information Security Governance

Information Security Governance (ISG) gaat in op afspraken hoe een organisatie om moet gaan met het informatiebeveiligingsbeleid. Zonder afspraken is een organisatie stuurloos en worden de uitkomsten niet getoetst aan kwaliteit. Het opstellen van ISG zorgt voor een meetbare uitkomst van het informatiebeveiligingsbeleid en is een verantwoordelijkheid van het management. Het ISG kijkt naar het business model van informatiebeveiliging en zorgt voor de relaties tussen security, personeel, de cultuur, processen en procedures. De security metrics zijn daarbij een essentieel onderdeel om het ISG te kunnen meten naar kwaliteit.

Information Risk Management & Compliance
Het omgaan met risico's is voor een organisatie essentieel om de doelstellingen op een veilige en kosten effectieve manier te bereiken. Door het toepassen van Information Risk Management (IRM) wordt de balans gevonden tussen het nemen van risico's en het mitigeren van risico's. Er wordt besproken welke strategieën mogelijk zijn en wanneer deze van toepassing zijn. Ook komen de methodes aan bod om risico's te classificeren op een kwantitatieve en kwalitatieve methode.
Information Security Program Development & management
Het ontwikkelen en beheren van een security programma is het succes van een goede toepassing van informatiebeveiliging. Het toepassen van een risico register of controle register zijn daar voorbeelden van, maar ook het meetbaar en valideren van het programma. Een goed security progamma bestaat uit een InfoSec roadmap waarbij bekeken wordt welke capabilities voor het programme noodzakelijk zijn en welke investering als eerste gemaakt moeten worden.
Information Security Incident Management
Een goed security programma bevat ook het voorbereiden op security incidenten. Incident Mangement (IM) beschrijft hoe dit op een gestructureerde wijze uit te voeren. Zonder een IM is een organisatie stuurloos wanneer er een incident plaatsvindt. Deze module gaat in hoe IM op te zetten en het IM-proces te gebruiken om een terugkoppeling te maken een het ISG om te leren van elk incident en als organisatie te leren van historische data.
 

10 / 10

Ten eerste was de kwaliteit van de instructeurs bij Optisec werkelijk uitstekend. Ze waren niet alleen zeer deskundig en ervaren, maar ook gepassioneerd en enthousiast over het onderwerp. Hun diepgaande kennis en praktijkervaring zorgden ervoor dat de lesstof tot leven kwam.

Ze slaagden erin om complexe concepten op een begrijpelijke manier over te brengen en creëerden een stimulerende leeromgeving. De instructeur was altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en persoonlijke begeleiding te bieden, waardoor ik me volledig ondersteund voelde gedurende de hele training.

- Richard

Les van een gecertificeerd en ervaren expert

Met een veel bredere achtergrond dan alleen CISM, ruim 20 jaar relevante werkervaring en uitmuntende didactische vaardigheden, weet jouw trainer de kennis op een boeiende manier over te brengen, praktische- en waardevolle voorbeelden mee te geven en wordt jij gedurende de hele training betrokken in de training. 

Je krijgt dus:

 • Een trainer met enorm veel kennis en ervaring

 • Een professionele en interactieve training

 • Theorie- en praktijkvoorbeelden waar je gelijk iets mee kunt

 • Gerichte voorbereiding op het CISM-examen

Heb je specifieke vragen over de training?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We koppelen je direct aan onze CISM-trainer, zodat je in detail je vragen kunt stellen en het juiste antwoord op je vragen krijgt.

Ervaringen met OptiSec

Robin

Training: CEH

De training CEH was ontzettend tof. Veel geleerd en de week is voorbij gevlogen. Naast ontzettend waardevol was de week ontzettend leuk en ook nog eens mijn examen in 1x gehaald! De afwisseling tussen de iLabs, praktijkvoorbeelden en theorie heeft het voor mij een makkelijke training gemaakt, waarbij de stof toch best pittig was. Ik had niet verwacht dat moeilijke materie zo makkelijk gemaakt kon worden. Complimenten!

Ben

Training: CISSP

Na het volgen van de training CISSP is mijn kennis over informatiebeveiliging vele malen beter geworden. Daar ik dacht een goed beeld te hebben bij informatiebeveiliging is er toch weer een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Ondanks er heel veel informatie in een week wordt gegeven, was het goed te volgen en bleef de training interessant. Optisec is voor mij een verademing op de markt!

Michelle

Training: CISM

Met veel plezier heb ik CISM gevolgd bij OptiSec. Een leuke en frisse training die de aspecten van governance begrijpbaar maakt. Aansluitend heb ik een paar dagen examentraining gedaan (zoals werd aanbevolen) en heb met succes mijn examen afgerond. De training was een perfecte afwisseling tussen informatie ontvangen en discussies voeren over de geleerde materie hoe we deze in de praktijk kunnen toepassen. Het was goed te merken dat de trainer ook alles kon vertalen naar de praktijk wat voor mij de stof begrijpbaar heeft gemaakt.

Extra vragen rondom CISM

Een paar vragen rondom CISM komen regelmatig terug.
Hieronder staan vraag en antwoord voor je uitgeschreven.

Wat is een CISM?

De rol van een CISM is gericht op het waarborgen van een effectieve en efficiënte beveiliging van informatiebronnen binnen een organisatie, en het sturen van strategische beslissingen op het gebied van informatiebeveiliging.

Hoeveel kost CISM?
De kosten voor een CISM training zijn afhankelijk van de opleider. In Nederland zijn er talloze aanbieders. OptiSec biedt de CISM-training aan tegen de scherp(st)e prijs van slechts € 2099,- inclusief materialen, examentraining, complete verzorging en een exclusieve 1-op-1 sessie met de trainer.
Wat dekt CISM?

CISM van ISACA dekt de volgende vier domeinen omtrent beveiligingsbeheer:

 1. Information Security Governance
 2. Information Risk Management & Compliance
 3. Information Security Program Development & management
 4. Information Security Incident Management

Daarnaast biedt OptiSec examentraining tijdens de training en een solosessie met de trainer.

Waarom CISM?

De training Certified Information Security Manager is ideaal als jij een functie hebt of wilt in de richting van security management. Je leert de aspecten van governance, hoe deze op te zetten en toe te passen binnen een organisatie. Naast goverance, komt ook de integratie van risk management en incident response management aan bod waardoor de organisatie als een volwassen entiteit met informatiebeveiliging om kan gaan. Daar vele organisatie de volwassenheid missen op dit gebied, ben jij direct een waardevolle toevoeging voor de gehele organisatie. Naast het feit dat CISM als één van de meest waardevolle certificeringen wordt gezien en jij daarmee je marktwaarde verhoogd, is het een programma waar inhoudelijk gekeken wordt naar de toepassing binnen organisaties en geeft het je echte inzichten hoe een goed security programma moet worden opgezet. Voor iedereen met ambitie op het gebied van informatiebeveiliging, maar ook indien jij al een functie hebt als security manager is deze training sterk aan te raden.

Hoe werkt het CISM-examen?

ISACA geeft aan dat de CISM-certificering wordt afgenomen middels de vier domeinen en met verschillende weegfactoren:

 1. Information Security Governance (17%)
 2. Information Security Risk Management (20%)
 3. Information Security Program (33%)
 4. Incident Management (30%)

Per domein moet je een minimale score behalen om te slagen voor het examen. Het examen bestaat uit 150 multiple choice vragen.

optisec_logo_y-570152a5