Skip to main content
Erkend, professioneel en persoonlijk

Over OptiSec

 • Erkend trainingscentrum

 • Beoordeeld met een bijna perfecte 10

 • Praktijkgerichte en persoonlijke trainingen
 • Inspirerende trainers met ruime werkervaring

 • Compleet en luxe verzorgde trainingen

 • Ongekend scherpe prijzen

OptiSec Cyber Security Trainingen beoordeeld met een 9.7

Waarom OptiSec?

OptiSec is een erkend cybersecurity trainingscentrum. Officieel partner van ISC2, EC-Council en we zijn ISO 9001 gecertificeerd. Onze cursisten geven ons een bijna perfecte 10! Lees onze reviews zelf.

Onze trainers zijn didactisch goed, ervaren specialisten in hun vak en uiteraard gecertificeerd. En omdat we altijd trainen in kleine groepen tot max. 8 cursisten, bieden we een optimale leerervaring. 

Onze lessen zijn altijd interactief. Geen “death by powerpoint”, maar je wordt meegenomen in de lessen en we vertalen theorie (en zelfs praktijk) naar wat voor jou herkenbaar is. Tijdens de lessen combineer je nieuwe kennis, direct met jouw persoonljke werksituatie

OptiSec is niet het standaard opleidingscentrum. We doen er alles aan om ons nog verder te onderscheiden door meer, voor minder aan te bieden. Niet alleen lagere prijzen, maar ongekend veel persoonlijke aandacht, bereikbaarheid en meedenkend vermogen voor, tijdens en na de training.

EC-Council Accredited

EC-Council Accredited

ISC2 Official Training Partner

ISC2 Official Training Partner

ISO 9001 gecertificeerd

ISO 9001 gecertificeerd

Wat vinden anderen van OptiSec?

Waar geloven wij in?

Doe het goed of doe het niet

Meer vertaling naar de praktijk, meer aandacht voor de persoon en meer relevante inhoud. En daarbij minder kijken naar hoeveel mensen er op de vierkante meter passen. Om trainingen naar een next level te brengen, vinden wij die ruimte en tijd om vragen te stellen en te verdiepen in moeilijkere onderwerpen van groot belang. Dus geen “massa = kassa” concept, maar “quality over quantity”!

Train as you fight

Omdat we zelf ruim 20 jaar in het vak hebben gewerkt, alle lagen van een organisatie hebben meegemaakt en begrijpen waar zowel de operationeel uitvoerende en de strategische beleidsmaker mee worstelt, weten we uit ervaring hoe theorie en praktijk met elkaar verbonden moeten worden. Onze trainingen zijn daarom altijd vanuit de juiste theorie, afgestemd op de praktijk. We praten uit ervaring!

De mens als sterkste schakel

We geloven dat wanneer je mensen enthousiast maakt, motiveert en de juiste kennis meegeeft, ze met meer plezier werken en betere resultaten halen. Daarom werken wij altijd in kleine klassen, zodat we elk individu op een persoonlijk level kunnen ondersteunen. Ook wanneer de training voorbij is, helpen wij graag door bereikbaar te zijn voor vragen en tips.

Passie voor het vak

We zouden niet in deze business zitten als we geen passie hadden voor het vak. Zowel voor cybersecurity als de kans om anderen net zo enthousiast en gek te maken voor de mogelijkheden die er in het werkveld bestaan. Onze trainers zijn echte vakfanaten, ervaringsdeskundigen en liefhebbers. En juist die combinatie werkt besmettelijk in het klaslokaal. Cursisten krijgen niet alleen nieuwe inzichten en kennis, maar een dosis enthousiasme van ons mee!

Een greep uit ons klantenbestand

Een kleine greep uit een snelgroeiend klantenbestand.

 • Shell
 • Centrale Bank
 • Heineken
 • Conclusion
 • friesland campina
 • PWC logo
 • prorail logo
 • BWB logo
 • gemeente woerden logo
 • Iautomation logo
 • wanbound logo

Waarom is OptiSec ontstaan?

Na ruim 20 jaar werkervaring in IT & cybersecurity,  zelf vele trainingen gevolgd te hebben en ervaring als cybersecuritytrainer op een hogeschool op het gebied van cybersecurity, heeft Ferry Sol in 2022 OptiSec opgericht.

Op basis van persoonlijke ervaringen, en via geluiden vanuit zijn netwerk, groeide het idee om een  verfrissend trainingscentrum te starten, met een  simpel, maar zeer duidelijk concept. Trainingen moesten niet alleen inhoudelijk uitmuntend zijn, aandacht voor de cursist is essentieel. Dus geen grote groepen, death by powerpoint en een eenzijdige "zending" van informatie. 

Persoonlijke aandacht, uitmuntende kwaliteit en betaalbaarheid zijn kernwaardes van OptiSec. De kracht zit in het overdragen van kennis en begrijpen hoe theorie en praktijk elkaar raken. Door jarenlange ervaring en breed opgebouwde kennis weet OptiSec moeilijke materie makkelijk te maken en de link tussen theorie en praktijk te leggen.

Neem contact op

Wil je meer weten over onze manier van lesgeven, onze trainingen of heb je andere vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een antwoord op je vragen en/of een eerlijk advies!

OptiSec logo