?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content

Certified Information Systems Security Professional (CISSP)

 • Officiële ISC2 CISSP training

 • Volgens laatste updates (april 2024)

 • Nummer 1 certificaat in informatiebeveiliging

 • Veel persoonlijke aandacht

 • Beste prijs van Nederland

 
Officiële CISSP training van een erkend ISC2 partner

Beoordeeld met een 9.8

Erkend trainingscentrum

ISO 9001 gecertificeerd

Volg de officiële CISSP-training bij OptiSec!

De trainer maakt het verschil

Onze trainersselectie stopt niet bij kennis, certificaten en werkervaring. Ze bewijzen vooraf in staat te zijn goede trainingen te geven. De trainer maakt of kraakt een training!

Beoordeeld met
een 9.8

Cursisten geven gemiddeld een 9.8 voor onze trainingen. Als al onze cursisten zo tevreden zijn, wat houdt jou dan nog tegen? Ga voor zeker, kies ook voor OptiSec!

Officieel partner
van ISC2

Kies voor een officiële ISC2-training en maak gebruik van alle erkende voordelen die daarmee gepaard gaan. Kwaliteit gegarandeerd voor de laagste prijs in Nederland!

En vergeet ook vooral onze lage prijzen niet!

Reserveer direct jouw plek

Nu tijdelijk CISSP met hoge korting!
En een persoonlijke bonusvoucher voor 10% korting op onze trainingen, buiten acties om.
Leuk voor later!

LocatieDatumPrijs ex btwInschrijven
Woerden
24 - 28 juni

€ 2999,-  € 2599-

Inschrijven
Woerden
2 - 6 sept

€ 2999,-  € 2599-

Inschrijven
Woerden
14 - 18 oktober

€ 2999,-  € 2599-

Inschrijven
Woerden
9 - 13 december

€ 2999,-  € 2599-

Inschrijven

CISSP incompany training

OptiSec biedt de Certified Information Systems Security Professional Training ook aan als incompany training.
Heb je als organisatie interesse in een CISSP incompany training, neem dan contact op via onderstaande button.

Waarom CISSP?

CISSP is een certificeringstraject welke informatiebeveiliging aanvliegt in de breedste zin van het woord. De management kant wordt besproken, maar ook de technische kant.

Met CISSP haal jij het meest gevraagde certificaat in huis op het gebied van informatiebeveiliging. Met het behalen van je CISSP toon je aan kennis te hebben van diverse domeinen en breed inzetbaar te zijn. Voor elke security professional is dit een must-have.

Opzet van de training:

 • Een erkend ISC2 CISSP-expert behandelt de stof tijdens interactieve lessen, met veel persoonlijke aandacht. Door de ruime werkervaring van de trainer maken we direct relevante vertalingen naar de praktijk. Zo blijft de stof beter hangen en bieden de lessen naast de verworven kennis, direct toepasbare handvatten aan door praktische tips te delen.

 • En door onze kleine klassen van maximaal acht personen, is er juist ruimte voor persoonlijke vragen, waar we met zijn allen van leren en beter van worden als professional

 • We behandelen alle CISSP-modules en trainen met examenvragen, zodat je klaar bent voor het examen en een expert bent op gebied van de acht domeinen die onder CISSP vallen.

CISSP is interessant voor:

 • Cyber Security Specialist

 • Security Consultant

 • ISO (Information Security Officer)

 • Security Manager

 • CISO (Chief Information Security Officer)

 • Security Engineer

 • System- & Network Engineer

 • Risk manager

 • Ethisch Hacker (Pentester)

 • Security Officer

Haal het meest uit jouw CISSP-training

Omdat OptiSec erkend ISC2 partner is, sluit onze CISSP-training perfect aan op het examen en je krijgt gegarandeerd de nieuwste updates mee. Na de training heb jij zeer gewilde kennis opgedaan op het gebied van security en pas je dit gelijk toe in de praktijk.

Na deze officiële CISSP training weet je alles over:

Security and Risk Management

Security en Risk Management vormt de basis van elke informatiebeveiligingsspecialist. Hoe werkt een organisatie en welke afspraken moeten op papier gezet worden om een volwaardig ISMS op te zetten. Hoe gaan we om met personeel, welke standaarden moeten we komen en hoe zetten we dit op. Het eerste domein van CISSP legt een hele sterke basis voor elke specialist.

Asset Security
Het beveiliging van assets is essentieel binnen een goed security programma. Tijdens dit domein leren we het identificeren van assets en het classificeren daarvan. We bespreken de toepassing van security baselines en hoe deze zich verhouden tot het eigenaarschap.
Security Architecture and Engineering
Het vastleggen hoe systemen integreren met de bedrijfsdoelstellingen is noodzakelijk om zorg te dragen dat de beveiliging optimaal blijft. Zonder architectuur wordt de correlatie tussen de diensten verloren en zullen de kosten oplopen en beveiliging afnemen. Tijdens dit domein gaan we in op de architectuur en het opstellen daarvan.
Communications and Network Security
Alle systemen binnen een organisatie communiceren met elkaar over netwerkinfrastructuur. Dit domein gaat in over de beveiligingsaspecten op dit gebied en waar op gelet moet worden.
Identity and Access Management
Toegang tot systemen is een essentieel onderdeel. Het identificeren van de gebruikers, onderhouden en zorgen dat de privileges niet meer zijn dan nodig zijn is een noodzakelijke element binnen informatiebeveiliging.
Security Assessment and Testing
Het valideren van de software en testen op kwetsbaarheden is een stap die niet kan ontbreken in elk informatiebeveiligingsprogramma. Ook moeten kwetsbaarheden geclassificeerd worden om te weten welke urgentie er is om deze kwetsbaarheden te verhelpen.
Security Operations
Security bevindt zich op elk niveau binnen de operatie. In dit domein wordt ingegaan op de operationele kant van security en hoe we om moeten gaan met incidenten. Ook het herstellen na een incident is noodzakelijk om vooraf duidelijk te hebben.
Software Development Security
Gedurende de fase van het ontwikkelen van software wordt een cyclus doorlopen. De software developmen life cycle (SDLC) is een proces waarin diverse fases aan bod komen. Wat moeten we doen bij het opstarten van deze ontwikkeling tot het uiteindelijk afvoeren van de software.

10 / 10

Ten eerste was de kwaliteit van de instructeurs bij Optisec werkelijk uitstekend. Ze waren niet alleen zeer deskundig en ervaren, maar ook gepassioneerd en enthousiast over het onderwerp. Hun diepgaande kennis en praktijkervaring zorgden ervoor dat de lesstof tot leven kwam.

Ze slaagden erin om complexe concepten op een begrijpelijke manier over te brengen en creëerden een stimulerende leeromgeving. De instructeur was altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en persoonlijke begeleiding te bieden, waardoor ik me volledig ondersteund voelde gedurende de hele training.

- Richard

Les van een gecertificeerd en ervaren expert

Met een veel bredere achtergrond dan alleen CISSP, ruim 20 jaar relevante werkervaring en uitmuntende didactische vaardigheden, weet jouw trainer de kennis op een boeiende manier over te brengen, praktische- en waardevolle voorbeelden mee te geven en wordt jij gedurende de hele training betrokken in de training. 

Je krijgt dus:

 • Een erkende ISC2 trainer met enorm veel kennis en ervaring

 • Een professionele en interactieve training

 • Theorie- en praktijkvoorbeelden waar je gelijk iets mee kunt

 • De beste voorbereiding op het CISSP-examen

OptiSec is erkend ISC² partner

Heb je vragen over de training?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We koppelen je direct aan onze CISSP-trainer, zodat je in detail je vragen kunt stellen en het juiste antwoord op je vragen krijgt.

Ervaringen met OptiSec

Robin

Training: CEH

De training CEH was ontzettend tof. Veel geleerd en de week is voorbij gevlogen. Naast ontzettend waardevol was de week ontzettend leuk en ook nog eens mijn examen in 1x gehaald! De afwisseling tussen de iLabs, praktijkvoorbeelden en theorie heeft het voor mij een makkelijke training gemaakt, waarbij de stof toch best pittig was. Ik had niet verwacht dat moeilijke materie zo makkelijk gemaakt kon worden. Complimenten!

Ben

Training: CISSP

Na het volgen van de training CISSP is mijn kennis over informatiebeveiliging vele malen beter geworden. Daar ik dacht een goed beeld te hebben bij informatiebeveiliging is er toch weer een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Ondanks er heel veel informatie in een week wordt gegeven, was het goed te volgen en bleef de training interessant. Optisec is voor mij een verademing op de markt!

Michelle

Training: CISM

Met veel plezier heb ik CISM gevolgd bij OptiSec. Een leuke en frisse training die de aspecten van governance begrijpbaar maakt. Aansluitend heb ik een paar dagen examentraining gedaan (zoals werd aanbevolen) en heb met succes mijn examen afgerond. De training was een perfecte afwisseling tussen informatie ontvangen en discussies voeren over de geleerde materie hoe we deze in de praktijk kunnen toepassen. Het was goed te merken dat de trainer ook alles kon vertalen naar de praktijk wat voor mij de stof begrijpbaar heeft gemaakt.

Extra vragen rondom CISSP

Een paar vragen rondom CISSP komen regelmatig terug.
Hieronder staan vraag en antwoord voor je uitgeschreven.

Wat kost CISSP?

CISSP wordt voor verschillende bedragen aangeboden op de Nederlandse markt. Afhankelijk van de aanbieder en het feit of je te maken hebt met een officiële of niet officiële CISSP-training, bepalen het bedrag. 

OptiSec biedt de officiële ISC2 CISSP-training aan en wij hanteren één van de laagste, danwel niet de laagste prijs aan van Nederland. 

Hoeveel CISSP in Nederland?

In 2019 waren er ongeveer 2500 CISSP in Nederland.
In 2022 waren er wereldwijd ongeveer 156.000 CISSP in de wereld. 

Wij verwachten de officiële en geupdate cijfers binnenkort van onze partner ISC2.

Wat doet een CISSP?

Een CISSP is een informatieveiligheidsexpert die leiderschap biedt in beveiligingsbeleid, toegangsbeheer, risicobeheer, encryptie, en meer. Ze waarborgen de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie, en spelen een sleutelrol bij het beschermen van organisaties tegen diverse bedreigingen.

Hoe word ik een CISSP?

Om een CISSP te worden moet je allereerst slagen voor het officiële CISSP-examen van ISC2. Dit examen zal op 15 april 2024 een nieuwe update krijgen. Na het behalen van je examen moet je bewijs presenteren dat je mininaal vijf jaar ervaring hebt in twee of meer van de acht CISSP-domeinen. Dit moet afgetekend worden door een erkende CISSP.

Als je een Bachelor of Master hebt in een relevant vakgebied (IT bijvoorbeeld), dan is vier jaar ook voldoende voor het officiële CISSP-certificaat.

Is CISSP de gouden standaard?

Met het CISSP-certificaat toon jij aan diepgaande kennis te hebben over de acht domeinen welke onder CISSP vallen. Van governance tot aan software development security. Voor nagenoeg elke functie binnen het IT-landschap waar je met security mee in aanraking komt wordt vandaag de dag CISSP gevraagd om aan te tonen dat je capabel bent voor de opdracht. Je doet tijdens deze training kennis op van elk security aspect binnen informatiebeveiliging waarmee je de basis legt om op elk onderwerp inhoudelijk mee te kunnen komen. CISSP is voor zowel de ervaren als de onervaren persoon een zeer waardevolle toevoeging en zet de deur open naar elke specialisatie. Zowel pentesters als security managers hebben heel veel aan CISSP, daar het inzichten geeft over het gehele vlak van informatiebeveiliging.

Hoe lang is CISSP geldig?

Jouw CISSP-certificaat is drie jaar geldig. Na drie jaar kan je je certificering verlengen als je bij elkaar je verplichte 120 uur aan CPE-credits hebt voldaan.
De CPE-credits behaal je door trainingen te volgen, events te volgen of andere mogelijkheden om je kennis up-to-date te houden.

Hoe ziet het CISSP-examen eruit?

Het CISSP examen wordt elke drie jaar herzien door ISC2. Op basis van observaties uit het werkveld (wereldwijd), kunnen de verhoudingen in het examen aangepast worden om het examen zo passend mogelijk  te maken bij de huidige werkzaamheden van vandaag. Op 15 april 2024 verandert het examen. Het examen zal in een Computerized Adaptive Testing (CAT) format afgenomen worden en zal de volgende verdeling gelden:

1. Security and Risk Management 15%
2. Asset Security 10%
3. Security Architecture and Engineering 13%
4. Communication and Network Security 13%
5. Identity and Access Management (IAM) 13%
6. Security Assessment and Testing 12%
7. Security Operations 13%
8. Software Development Security 11%
Total 100%

Je hebt vier uur om het examen af te leggen en moet afgenomen worden in een Pearson VUE Testing Center.

Hoe moeilijk is het CISSP examen?

Het CISSP examen is met recht pittig te noemen. Daarentegen staat het certificaat wereldwijd hoog aangeschreven en opent het deuren voor de bezitter van het examen.

Een welbekende meme voor het CISSP-examen is:

"Passing the CISSP exam is as easy riding a bike. Except the bike in on fire, you are on fire, everything is on fire, and you are in Hell."

Heb je vragen of wil je meer informatie?

optisec_logo_y-570152a5