?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content

OptiSec Hacking Essentials

Hands-on beginners hackerstraining
 • Ter introductie van € 499,- voor slechts €169,-

 • 6 hands-on hacking workshops 

 • Niet alleen kijken, maar zelf doen

 • Theorie- en prakijklessen

 • Krijg de basics van hacken onder de knie

 • Afsluiting met een Capture-The-Flag event

 
OCSP-preparation OSPP lentedeal
Beoordeeld met een 9.7

Erkend trainingscentrum

ISO 9001 gecertificeerd

Opzet van de training

 • Onwijs waardevolle start voor mensen die willen leren hacken en het niet alleen willen zien, maar daadwerkelijk, onder begeleiding willen uitvoeren. Onder leiding van onze instructeur krijg je uitleg over de ideeën en theorie achter het hacken, en ga je het zelf in een veilige omgeving uitvoeren. 

 • Je leert het beste door het zelf echt te doen!
  Er worden heel veel sessies aangeboden waarin jij mag kijken naar een professional die een box hackt. Super goed, maar wij willen meer voor jou! Vanuit het "praatje-plaatje-daadje" principe bieden we je veel meer dan een leerzame show. Na deze training heb jij zelf meerdere boxes gehackt!

 • We stoppen niet bij deze workshop, want er volgt meer... veel meer! Deze training is slechts het begin van oneindige mogelijkheden in de wereld van hacking, maar deze training biedt jou wel die eerste, hele belangrijke kennis en praktijkervaring om zelfstandig te gaan hacken en om te begrijpen hoe je zelfstandig verder kunt. 

OSHE is interessant voor:

Iedereen die wil leren hacken en onder begeleiding zelf aan de slag wilt gaan voor een optimaal leerrendement. Niet alleen afkijken van een ander, maar zelf tegen problemen aanlopen, uitdagingen overwinnen en zo ervaring opdoen als hacker.

Wat haal je uit deze hands-on hackers essentials training?

Je maakt grote stappen met deze hands-on Hacking Essentials training. Na de training begrijp je de achterliggende essentials van het hacken, die je nodig hebt om je daarna gestructureerd als hacker te kunnen ontwikkelen. En doordat we samen praktisch aan de slag gaan met hackopdrachten, leer je een aantal onmisbare skills die (ethical) hackers daadwerkelijk inzetten. Al met al een onwijs goede eerste stap als je je verder wilt ontwikkelen als hacker.

oshe%20workshop%201%20hacking%20introduction%20s-3a94c02f

Hacking Introduction

oshe%20workshop%202%20reverse%20shells%20s-b7f945d6

Reverse Shells

oshe%20workshop%203%20web%20attacks%20s-7c35ac4d

Web Attacks

oshe%20workshop%204%20priv%20esca%20s-3a2be484

Privilege Escalation

oshe%20workshop%205%20hashes%20s-17b0e97f

Hashes

oshe%20workshop%206%20ctf%20s-1a5bd4e1

Capture The Flag

Wat behandelen we per workshop?

1. Hacking Introduction

Welkom bij de kick-off! Na de introductie over wat Ethical Hacking is gaan we aan de slag met poortscanning. We checken hoe TCP-scans werken en duiken in de wereld van vulnerability scripts met de supertoffe tool: het MetaSploit-framework. Het wordt een hands-on sessie waar we samen de basis van het ethical hacken gaan verkennen.

2. Reverse Shells

Tijd voor actie! We gaan leren hoe je reverse shells opzet en payloads maakt die echt impact hebben. We werken met tools zoals msfvenom. We nemen client-side versus server-side aanvallen onder de loep en ontdekken samen de beste methode van het hacker vak. 

3. Website Attacks

We gaan door met het aanvallen van websites door technieken zoals Dirhunting toe te passen, SQL Injections uitvoeren en zorgen dat we binnen komen door kwetsbaarheden die op de websites staan. We leren hoe we de database volledig kunnen uitlezen en toegang krijgen tot gevoelige informatie. Dit wordt een echte eye-opener over hoe kwetsbaar sommige systemen zijn. 

4. Privilege Escalation

Na het inbreken op een systeem verkrijg je vaak gebruikersrechten. Door technieken toe te passen binnen privilege escalation leren we hoe we van gebruikersrechten de root/admin rechten verkrijgen van een systeen.

Verwacht veel praktijkvoorbeelden en oefeningen waarbij je zelf de touwtjes in handen neemt. 

5. Hashes

Een groot deel van het hacker vak is codes ontcijferen. We gaan diep in op wat hashes zijn, waarom ze belangrijk zijn, en natuurlijk hoe je ze kraakt. Met de juiste tools en technieken laten we je zien dat geen enkele code veilig is. Een essentieel onderdeel van het ethisch hacken welke niet mag ontbreken in jouw kennis portfolio!

6. Capture The Flag

Alles wat je hebt geleerd komt samen in deze grand finale: ons Capture The Flag event. Dit is jouw moment om te schitteren en te laten zien wat je in huis hebt. Vind de vlaggen, kraak de codes en bewijs dat je klaar bent om de cybersecuritywereld te veroveren. Let's go! 

10 / 10

"Als je een serieuze stap overweegt naar de wereld van Cyber Security, dan zit je bij OptiSec op het juiste adres. Ferry is een docent met enthousiasme, geduld en humor. Hij weet de meeste complexe onderwerpen van het vak te versimpelen naar begrijpelijke mensentaal. Ook als je totaal geen achtergrond hebt in de IT, zoals ik, dan biedt OptiSec de mogelijkheid de juiste kennis te vergaren.

Wat maakt deze workshop uniek?

Het unieke aan deze workshop is dat jij daadwerkelijk aan de knoppen zit. Door niet alleen te kijken wat een expert doet, maar door het zelf te ervaren, ga jij pas ervaren tegen welke uitdagingen je het opneemt. Max Verstappen is ook geen meervoudig wereldkampioen geworden door alleen te blijven kijken naar de mensen op de baan. Hetzelfde geldt voor hacken. Tijd voor actie!

Wat zit er inbegrepen in de training?

De training is inclusief:

 • 6 online Hacking Essentials workshop voor € 169,-

 • Toegang tot je persoonlijke veilige hackomgeving

 • Zelf je eigen hacks uitvoeren (dus niet alleen kijken!)

 • Capture-The-Flag afsluiting

 • Certificaat van deelname

 • Discord follow up channel indien gewenst

Reserveer direct jouw plek

De prijzen zijn excl. BTW.
DatumPrijs ex btwDoe mee
Elke week 1 workshop op donderdag vanaf 2 mei
19:00 - 21:00

€ 169,-

Inschrijven
optisec_logo_y-570152a5