?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content
Cybersecurity calamiteitenoefening

Voorbereid op cyber
calamiteiten

Een cybersecurity calamiteitenoefening is een vooraf geplande en gestructureerde oefening die is ontworpen om de reactie van een organisatie op een cybersecurity-incident te testen, te evalueren en te verbeteren. Het simuleert een echte cyberaanval of een andere vorm van cybersecurity-calamiteit en test verschillende aspecten van de organisatie en haar betrokken teams.
calamiteitenoefening-foto
cybersecurity sm bg

Hoe ziet een cybersecurity calamiteiten
oefening eruit?

Tijdens een calamiteitenoefening wordt een scenario nagebootst dat lijkt op een werkelijke cyberaanval, zoals een netwerkinbreuk, een ransomware-aanval, een phishing-aanval of een datalek. Het doel is om te observeren hoe de organisatie reageert op het incident en om de effectiviteit van de cybersecurity-maatregelen, procedures en reactieplannen te beoordelen.

Cybersecurity calamiteitenoefeningen kunnen een cruciaal onderdeel vormen van de beleidsvorming en strategieën die organisaties gebruiken om zich voor te bereiden op cyberaanvallen.

Waarom calamiteiten oefenen onder begeleiding?

Het uitvoeren van een cybersecurity calamiteitenoefening is een complex proces dat de betrokkenheid vereist van verschillende afdelingen en disciplines binnen een organisatie. Vaak wordt hiervoor een externe partij ingeschakeld met expertise in cybersecurity.

Dergelijke oefeningen stellen organisaties in staat om:

  • De bestaande reactieprotocollen voor beveiligingsincidenten te evalueren en te testen.

  • Het bewustzijn van beveiligingsrisico's te vergroten.
  • Responsevaardigheden binnen een organisatie te ontwikkelen en te verbeteren in een gecontroleerde omgeving.
  • Samenwerking en coördinatie tussen verschillende teams binnen een organisatie te verbeteren.

Guclu Bigay

"Networking4all heeft een zeer directe aanpak. We zagen onmiddellijk het vertrouwen dat men in het team heeft. De tests werden vlekkeloos uitgevoerd, zonder enige verstoring van onze dienstverlening. We kregen direct na afloop duidelijke rapportages, die ook voor niet-technische collega's leesbaar waren."

CTO bij Digital Audience

Heb je interesse of vragen over cybersecurity calamiteiten oefening?

Als je interesse hebt in een cybersecurity calamiteiten oefening of als je andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze cybersecurity-experts staan klaar om persoonlijk met je in gesprek te gaan en al je vragen te beantwoorden.

Of een van onze andere aanvullende diensten?

Pentest laten uitvoeren

Zoek je meer zekerheid omtrent de veiligheid van je systemen en het identificeren van potentiële risico's? Een pentest biedt uitkomst.

Wifi-Bluetooth audit

Met de adoptie van draadloze netwerken is de vraag naar het auditen van wifi-netwerken aanzienlijk toegenomen.

Cybersecurity Volwassenheid Assessment

Als organisatie is het van groot belang om de cybersecurity bewustzijnsfasen en aspecten te begrijpen om jouw cyberbeveiligingsstrategie effectief te ontwikkelen en te implementeren.

Awareness as a Service

De voortdurende evolutie van cyberaanvallen naar meer geavanceerde en geraffineerde vormen benadrukt het belang van voortdurende verhoging van het bewustzijn omtrent cybersecurity.

Emergency Response Plan (ERP)

Een ERP-begeleidingsprogramma is een gestructureerd proces voor het opstellen, implementeren en verbeteren van een ERP.