?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content
Veilig draadloos

Laat een wifi en bluetooth audit uitvoeren

Met de wijdverbreide adoptie van draadloze netwerken is de vraag naar het auditen van wifi-netwerken aanzienlijk toegenomen. Een inadequaat beveiligde configuratie maakt deze netwerken uiterst kwetsbaar, waardoor aanvallers op afstand toegang kunnen krijgen en deze kunnen misbruiken. Zelfs een aanvaller die simpelweg met zijn auto naast uw pand staat, kan al toegang krijgen tot het netwerk.

 
draadloos%20testen%20security-dc9cf79c
cybersecurity sm bg

Draadloze netwerken zijn aantrekkelijke doelwitten

Door de toename van draadloze netwerken en het gebruik van mobiele apparaten zijn deze netwerken een aantrekkelijk doelwit geworden voor cybercriminelen. Hoewel draadloze netwerken bedoeld zijn om gebruikers gemakkelijke toegang te bieden, kan dit ook een zwakke schakel vormen voor aanvallers. Een wifi-audit helpt bij het sluiten van deze kwetsbaarheden.

Enkele potentiële risico's van een onveilig wifi-netwerk omvatten:

  • Datalekken
  • Man-in-the-Middle aanvallen
  • Verspreiding van malware
  • Kwaadwillende hotspots
  • Evil Twin aanvallen
  • Zwakke wachtwoorden
  • Onvoldoende encryptie
  • Gebrek aan gescheiden netwerken

Alert op draadloze ingangen

Wat geldt voor draadloze netwerken, geldt ook voor Bluetooth-verbindingen. Met eenvoudige koppelingen is het mogelijk om bepaalde functies uit te lezen, te wijzigen en te verwijderen. Niet alleen telefoons en speakers maken gebruik van Bluetooth, maar ook industriële sensoren en andere apparaten. De hackbaarheid van dergelijke apparaten kan enorme imagoschade en financiële verliezen veroorzaken.

Een voortdurende alertheid en regelmatige controle van het beveiligingsniveau en eventuele tekortkomingen blijven de beste benadering voor het beheren van de beveiliging van draadloze netwerken.

Heb je interesse, en heb je specifieke vragen over de werkwijze en wifi & bluetooth audits?

Als je interesse hebt in het beveiligen van je draadloze netwerken of als je andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze cybersecurity-experts staan klaar om persoonlijk met je in gesprek te gaan en al je vragen te beantwoorden.

Of een van onze andere aanvullende diensten?

Pentest laten uitvoeren

Zoek je meer zekerheid omtrent de veiligheid van je systemen en het identificeren van potentiële risico's? Een pentest biedt uitkomst.

Cybersecurity Volwassenheid Assessment

Als organisatie is het van groot belang om de cybersecurity bewustzijnsfasen en aspecten te begrijpen om jouw cyberbeveiligingsstrategie effectief te ontwikkelen en te implementeren.

Awareness as a Service

De voortdurende evolutie van cyberaanvallen naar meer geavanceerde en geraffineerde vormen benadrukt het belang van voortdurende verhoging van het bewustzijn omtrent cybersecurity.

Emergency Response Plan (ERP)

Een ERP-begeleidingsprogramma is een gestructureerd proces voor het opstellen, implementeren en verbeteren van een ERP.

Cybersecurity Calamiteiten oefening

Een cybersecurity calamiteitenoefening test verschillende aspecten van de organisatie en haar betrokken teams.

logo van optisec