?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content
Ethical hackers, bescherming tegen hackers

Ethical hacking cursussen en de noodzaak hiervan

In de wereld van cybersecurity worden verschillende Ethical hacking cursussen aangeboden. Deze cursussen zijn noodzakelijk geworden om de beveiliging van computersystemen en netwerken te verbeteren. Hackers worden kundiger, vindingrijker en ze kunnen steeds vaker gebruik maken van krachtige tools, die kwetsbaarheden in een mum van tijd kunnen exploiteren.

Voor elke organisatie is het verstandig zich te bewapen met de juiste tooling en kennis, om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van hackers.

In deze blog gaan we dieper in op wat Ethical hacking is en waarom deze cursussen zo belangrijk zijn, vooral in deze tijd. OptiSec biedt bijvoorbeeld de internationaal erkende cursus Certified Ethical Hacker (CEH) van EC-Council aan. Wij zijn officieel erkend om deze cursus te mogen geven. Meer informatie over deze cursus staat op de trainingspagina van CEH.

Wat is Ethical Hacking?

Ethical hacking is het proces waarbij een Ethical hacker (een hacker zonder kwade bedoelingen) een computersysteem of netwerk binnendringt met toestemming van de eigenaar om kwetsbaarheden in de digitale beveiliging te identificeren. Het doel van Ethical hacking is om de beveiliging van het systeem te verbeteren. Een ethical hacker informeert de eigenaar van het systeem over de gevonden zwakke plekken en biedt advies over hoe deze kwetsbaarheden verholpen kunnen worden.

Ethical hacking wordt ook wel White hat hacking genoemd, in tegenstelling tot Black hat hacking, wat illegaal is en gericht is op het binnendringen van een computersysteem of netwerk zonder toestemming om schade aan te richten. De White hat hacker heeft in feite dus dezelfde kennis en software tot zijn beschikking als de Black hat hacker. Het grote verschil zit dus in de intentie en in de acties die volgen na het ontdekken van kwetsbaarheden.

Waarom zijn Ethical hacking cursussen belangrijk?

Bedrijven (en individuen) worden met toenemende mate afhankelijk van digitale technologieën. Zodoende worden ook de risico's van cyberaanvallen steeds groter. Ethical hacking cursussen bieden professionals de nodige vaardigheden om deze risico's te beperken. Het is een logisch gevolg op de reële dreiging die is ontstaan.

De voornaamste reden waarom het voor organisaties belangrijk is om Ethical hacking kennis te vergaren, is om computersystemen en netwerken te beveiligen tegen cyberaanvallen. Door de vaardigheden die tijdens de cursus worden geleerd, kunnen bedrijven en organisaties hun beveiligingsinfrastructuur versterken en hun systemen beter beschermen tegen hackers. Doen organisaties dit niet, dan lopen zij een grotere kans op problemen, zoals imagoschade, financiële schade en zelfs de continuïteit van de organisatie is in gevaar.

Ethical hacking cursussen bieden goede kansen op een carrièremogelijkheid. Met de aanhoudende dreiging, neemt vraag naar cybersecurityprofessionals toe. Een cursus Ethical hacking is dus een uitstekende basis voor een carrière in dit gebied. Veel organisaties zijn op zoek naar goede ethical hackers. Een goede opleiding daarvoor is de internationaal erkende opleiding Certified Ethical Hacker, van EC-Council. OptiSec biedt deze training aan

Wat kunt u verwachten van de Certified Ethical hacking cursus?

Een Ethical hacking cursus is bedoeld om cursisten de vaardigheden en kennis te bieden die ze nodig hebben om computersystemen en netwerken te beschermen tegen cyberaanvallen. OptiSec biedt met de CEH-training de volgende 20 modules aan:

 1. Introduction Ethical Hacking
 2. Footprinting & Reconnaissance
 3. Scanning Networks
 4. Enumeration
 5. Vulnerability Analysis
 6. System Hacking
 7. Malware Threats
 8. Sniffing
 9. Social Engineering
 10. Denial-of-Service
 11. Session Hijacking
 12. Evading IDS, Firewalls & Honepots
 13. Hacking Web Servers
 14. Hacking Web Applications
 15. SQL Injections
 16. Hacking Wireless Networks
 17. Hacking Mobile Platforms
 18. IoT and OT Hacking
 19. Cloud Computing
 20. Cryptography

Omdat OptiSec door EC-Council als officieel trainingscentrum erkend is, bieden wij altijd de meest up-to-date trainingen aan, met officieel trainingsmateriaal en wordt de training altijd door erkende instructeurs gegeven. Een grote plus voor de cursist. Daarnaast geven wij de CEH-training in klassen met niet meer dan acht cursisten voor optimale persoonlijke aandacht.

OptiSec is een EC-Council Accredited Training Center

 

Wat zijn bekende Ethical hacking cursussen?

Enkele van de meest erkende certificeringen voor Ethical hacking zijn:

 • Certified Ethical Hacker (CEH)
  Deze certificering wordt uitgereikt door de International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council) en is een wereldwijd erkende certificering voor Ethical hackers.

 • Offensive Security Certified Professional (OSCP)
  Dit is een certificering die wordt uitgereikt door Offensive Security en is gericht op de technische vaardigheden van Ethical hackers.

 • GIAC Certified Penetration Tester (GPEN)
  Deze certificering wordt uitgereikt door GIAC en is gericht op professionals die vaardigheden willen ontwikkelen op het gebied van penetration testing.

 • CompTIA PenTest+
  Dit is een certificering die wordt uitgereikt door CompTIA en is gericht op professionals die vaardigheden willen ontwikkelen op het gebied van penetration testing en kwetsbaarheidsscanning.

Advies nodig van een vakervaren expert?

OptiSec heeft ruim 20 jaar ervaring in het werkveld en we kunnen jou een eerlijk en goed advies geven over de mogelijkheden op het gebied van ethisch hacken.
Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Contact opnemen