?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content
cyber security specialist

Omscholen tot cyber security specialist

Heb je affiniteit hebt met IT en cyber security en ben je op zoek naar een enerverende carrière in een snel ontwikkelend vakgebied?  Dan is omscholen richting cyber security een goed idee! 

De industrie kent een momenteel een tekort aan professionals, dus jouw investering in je omscholing zal zeker zijn vruchten afwerpen.  Als je interesse hebt in een carrièreswitch naar cyber security, dan zijn er enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om jezelf voor te bereiden op deze uitdagende en boeiende industrie. OptiSec helpt je graag op weg.

Cyber security is een breed werkgebied

Welke gebieden van cyber security zijn het meest interessant voor jou? Dit kan variëren van het beschermen van netwerken tegen aanvallen, het identificeren en oplossen van beveiligingskwetsbaarheden, tot het onderzoeken van cybercriminaliteit. Door te weten waar jouw interesses en vaardigheden liggen, kun je gerichter zoeken naar opleidingen en trainingen die passen bij jouw doelen. Vind je het zelf moeilijk om de juiste opleidingen te vinden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag met je nieuwe carrière.

Leren om een cyber security specialist te zijn

Cyber security is een breed en complex gebied en vereist verschillende vaardigheden om succesvol te zijn. Dit omvat kennis van netwerken, besturingssystemen, databases, codering en uiteraard de technieken die met hacken te maken hebben. Het is belangrijk om te investeren in gerichte opleidingen en trainingen om deze vaardigheden te leren. Als cyber security specialist moet je dus kennis hebben van zowel IT-systemen als van cyber security.

Vanuit OptiSec bieden we verschillende trainingen aan. Van instaptrainingen op IT-gebied tot internationaal erkende cybersecuritytrainingen.  OptiSec is officieel partner van EC-Council en (ISC)2. Een prestatie dat maar twee organisaties in Nederland ons nadoen. Dat betekent dat we de laatste, geüpdatete versies van EC-Council en (ISC)2 trainingen aanbieden en dat onze trainers officieel erkend zijn vanuit deze twee wereldwijd erkende instanties. Iets waar we trots op zijn. Voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van cyber security bieden wij gerichte trajecten aan. Neem gerust contact op om jouw ideale traject vrijblijvend te bespreken.

Krijg praktische ervaring

Naast het leren van de benodigde vaardigheden is het belangrijk om praktische ervaring op te doen. Dit geeft je de mogelijkheid om de theorie in de praktijk toe te passen en te leren hoe de cyber security-industrie echt in elkaar steekt. Praktijkervaring is een belangrijke factor voor organisaties in een sollicitatieproces. Lukt het niet gelijk om stages te lopen, een baan te vinden, dan zijn er ook (gratis) mogelijkheden om je theoretische kennis in de praktijk te brengen. Denk bijvoorbeeld aan Hack The Box of TryHackMe .

cyber security specialist

Bouw een netwerk op

Netwerken kan op verschillende manieren. Via platformen zoals LinkedIn of door het bijwonen van conferenties en evenementen. Een netwerk helpt je deuren te openen, zorgt ervoor dat kansen jouw kant opkomen en een goed netwerk zal je aanbevelen als ze kansen voor jou voorbij zien komen. Onderschat de kracht van een netwerk dus nooit!

OptiSec heeft in ruim 20 jaar een zeer relevant netwerk opgebouwd. We verwelkomen je ook graag in ons netwerk. Zoek ons even op via LinkedIn!

Ga actief op zoek naar mogelijkheden

Onbekend maakt onbemind; zo gaat het spreekwoord. En niets is minder waar als je op zoek bent naar werk. Laat zien dat je op zoek bent naar interessante functies en schakel je netwerk. Heb je een gedegen achtergrond en wil je meer, neem dan eens contact op. Wij zetten graag ons netwerk voor jou in.

Blijf jezelf ontwikkelen als cyber security specialist

Tot slot is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cyber security, aangezien deze voortdurend evolueert. Denk aan het volgen van trainingen, de juiste experts in de gaten houden, deelnemen aan conferenties of door simpelweg vragen te stellen als je deze hebt. OptiSec probeert meer te bieden voor minder. Zo maken we het makkelijker om jou als aanstaande cyber security specialist te ondersteunen. Kijk bijvoorbeeld naar onze certificaten,  officieel erkende trainers met jarenlange werkervaring en onze prijzen. 

Wil je meer weten over OptiSec?

Ga naar onze website, connect met ons via LinkedIn of neem gewoon eens contact op om te zien wat we voor en/of met elkaar kunnen betekenen.

Contact