?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content
cyber security specialist CISSP

Voordelen van een CISSP-certificaat

CISSP staat voor Certified Information Systems Security Professional en is misschien wel de nummer 1 certificering die wordt uitgereikt aan cyber security professionals.

CISSP is waardevol voor nagenoeg elke functie binnen het IT-landschap waarbij je met cyber security in aanraking komt. Van pentesters tot security managers; CISSP geeft kennis en inzichten over het gehele vlak van informatiebeveiliging. Het behalen van de CISSP-certificering biedt verschillende voordelen, zowel voor de professional als voor werkgevers.
In deze blog gaan we in op de vele voordelen die dit veel gewilde certificaat met zich meebrengt en waarom veel professionals en organisaties er veel waarde aan hechten.

CISSP_ISC2_badge

Meer kennis en begrip bij de professional

De CISSP-certificering biedt een duidelijke erkenning van de expertise en kennis van de professional op het gebied van IT-beveiliging. Werkgevers kunnen erop vertrouwen dat de professional die deze certificering heeft behaald, beschikt over de vereiste kennis en vaardigheden om hun organisatie te helpen beschermen tegen beveiligingsrisico's.

OptiSec is erkend partner van (ISC)2 en hiermee garanderen wij up-to-date lesstof, aangeleverd vanuit (ISC)2 en door (ISC)2 erkende trainers. Dat maakt onze (ISC)2 trainingen nog interessanter!

officeel erkend (ISC)2 training partner badge

Carrièrebooster

Vanwege de internationale erkenning en de grote vraag naar het certificaat, betekent het behalen van de CISSP-certificering bijna altijd tot betere carrièremogelijkheden en hogere salarissen. Werkgevers halen graag professionals binnen die deze certificering hebben behaald, omdat ze ervan verzekerd zijn dat de professional over waardevolle kennis en vaardigheden beschikt op het gebied van IT-beveiliging.

Kennis over het gehele vlak van informatiebeveiliging

De CISSP-certificering geeft een brede kennisbasis op het gebied van IT-beveiliging, waardoor professionals in staat zijn om effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden binnen een organisatie. Doordat er een breed vlak behandeld wordt tijdens de training, kan de professional bijvoorbeeld strategieën en oplossingen voorstellen die rekening houden met zowel technische als zakelijke overwegingen.

Tijdens de CISSP training bij OptiSec behandelen we de acht domeinen die onder CISSP vallen:

1) Security and Risk Management
2) Asset Security
3) Security Architecture and Engineering
4) Communications and Network Security
5) Identity and Access Management
6) Security Assessment and Testing
7) Security Operations
8) Software Development Security

Internationale erkenning

Tot slot is de CISSP-certificering een wereldwijd erkende certificering die door werkgevers over de hele wereld wordt gewaardeerd. Het behalen van deze certificering kan professionals helpen om hun carrière te bevorderen en nieuwe kansen te creëren, zowel binnen hun eigen land als daarbuiten.

Al met al biedt de CISSP-certificering dus tal van voordelen voor professionals die werkzaam zijn in de IT-beveiligingsbranche. Het kan leiden tot betere carrièremogelijkheden, hogere salarissen en een bredere kennisbasis op het gebied van IT-beveiliging, waardoor professionals beter in staat zijn om organisaties te beschermen tegen beveiligingsrisico's en bij te dragen aan hun succes.

Voordelen van CISSP voor de organisatie

De meerwaarde die de professional levert aan de organisatie is groot. Naast de prestige en erkenning is kostenbesparing vanuit kennis en begrip van een groot deel van cyber security een groot voordeel voor de organisatie. Door CISSP-professionals in dienst te hebben, besparen bedrijven kosten op het gebied van beveiliging, omdat CISSP-professionals in staat zijn om beveiligingsproblemen snel te identificeren en op te lossen. Hierdoor worden de kosten voor het oplossen van beveiligingsproblemen op lange termijn verminderd.

Het CISSP-certificaat behalen

OptiSec is officieel erkend door (ISC)2 als training partner. In Nederland zijn dit, inclusief OptiSec, maar drie organisaties. Doordat wij officieel zijn erkend, geven wij trainingen met officieel cursusmateriaal; (ISC)2 erkend en dus ook altijd up-to-date. En daarnaast zijn onze trainers door (ISC)2 getoetst en goedgekeurd; een garantie dat de kwaliteit die gewenst is vanuit de(ISC)2 organisatie behaald wordt.

OptiSec biedt nog meer voordelen, zoals extra examentraining, gratis hertraining bij niet certificeren en altijd een zeer scherpe, dan wel scherpste prijs van Nederland! Voor alle voordelen, de cursusdata en meer informatie, kijk op de trainingspagina voor CISSP.

En om te vieren dat we recentelijk officieel (ISC)partner zijn geworden, bieden we onze training op 27 maart aan met extra korting! Inschrijven kan nog tot maandag en vol = vol

Training CISSP