?pid=4897186&fmt=gif
Skip to main content
Van sportschoolhouder naar ethical hacker

Ook personal trainers worden ethical hackers bij OptiSec!

Van sportschoolhouder, naar cybersecurityspecialist. “Geen smoesjes, weten wat je wilt, investeren in jezelf en bewust blijven van de leercurve.”

Op maandag 14 augustus loopt Shane Hoffmann onze trainingsruimte binnen. Niet de standaard cursist die we bij ons over de vloer krijgen. “Ik kom voor de training Certified Ethical Hacker”. Zijn achtergrond in IT? Summier; alleen wat hij zichzelf heeft aangeleerd. Een uitdaging die hij maar al te graag aangaat.

Certified Ethical Hacker training bij OptiSec, graag!

Voor de training hebben we uitgebreid met Shane gepraat over wie hij is, wat hij wil bereiken en welke opties er zijn om zijn doelen te halen. Tijdens het gesprek is de achtergrond van Shane ook naar voren gekomen. “Het was de interesse die Ferry in mij toonde, zijn enthousiasme voor zijn vak, dat ik herkende vanuit mijn eigen onderneming, zijn aanbevelingen waarmee ik zelf meer voorkennis kon opdoen, en de persoonlijke uitstraling van OptiSec, die mij hebben doen besluiten om bij OptiSec te trainen.”

Tijdens de training verrast Shane met kennis die hij zelf heeft opgedaan. Aan de andere kant merkt hij op dat sommige zaken makkelijker te volgen waren geweest met iets meer voorkennis. “Gelukkig legt Ferry de stof duidelijk uit en maakt hij moeilijke concepten makkelijker om te begrijpen. Met iets meer voorkennis had ik nóg meer uit de training kunnen halen, denk ik”.

Vrijdag 18 augustus, vijf dagen later. Shane sluit zijn examen af. De andere cursisten zijn al klaar, geslaagd voor het examen en we wachten samen op Shane. We zijn in vijf dagen een groep geworden en we gunnen elkaar het succes. “En? ….. vraagt een andere cursist” …. “Geslaagd!” Een gaaf moment voor ons allen en kenmerkend voor iemand die zich 100% inzet voor zijn doelen!

Wat doet een training CEH met je?

“CEH heeft me echt een goed beeld gegeven van hoe hackers te werk gaan en hoe ze denken; verkennen, enumeration, tot het sporen uitwissen. Maar ook bekend raken met verschillende tools, zoals Nmap voor mapping, hydra voor het cracken van passwords en uiteraard omgaan met de Linux commandline”.

Certified Ethical Hacker zijn is gaaf, maar Shane wil meer. Hoe bedoel je; een man met een missie! Na CEH sluit Shane, anderhalve maand later, aan bij de CEH-Master training. Volgens Shane (en ons) een logisch vervolg op de Certified Ethical Hacker training. Tijdens de CEH-Master training gaat het echt om de geleerde skills vanuit CEH verder te ontplooien door het in de praktijk toe te passen. “Voor mij horen CEH en CEH-Master bij elkaar. Je neemt mee wat je in CEH geleerd en geoefend hebt en past het bij de Master training in de praktijk toe”. En, voegt Shane toe, de certificaten die bij beide trainingen horen doen het volgens hem ook goed op zijn curriculum vitae. En daar heeft hij zeker een punt.

Een nieuwe carrière als hacker

Terugkijkend op de laatste maanden, erkend de sportschoolhouder dat hij grote stappen heeft gezet in zijn nieuwe carrière. “De trainingen van OptiSec hebben mij de stof, inzichten en skills in korte tijd bijgebracht, waar ik anders vele maanden over zou doen middels zelfstudies, zoeken op het internet en door trial & error op platforms zoals HackTheBox.”

Wat brengt de toekomst voor Shane? “Op dit moment heb ik het niveau waarop ik zelf goed aan de slag kan en, bijvoorbeeld via HTB, mijn skills nog meer kan verbeteren.” Mijlpalen die Shane zichzelf heeft gesteld zijn het CEH-Master examen, daarna de OSPP-training volgen om zichzelf tot een OSCP-niveau op te werken en het OSCP-examen te halen. Gave doelen, en volgens ons in korte tijd haalbaar voor iemand met een drive en mentaliteit die Shane bezit.

Wil jij ook leren hacken als een echte hacker?

Hackers werken veelal met tools die hen het leven ook makkelijker maken. Niet alles hoeft opnieuw te worden uitgevonden, want er zijn al heel veel goede en handige tools die je gratis kunt inzetten. Met de CEH-training van OptiSec krijg je een goed inzicht in de denk- en handelswijze van hackers. En je leert dus waar je je tegen moet verdedigen. Naast theoretische uitleg ga je ook nog eens praktisch aan de slag met echte hackopdrachten. Onwijs waardevol om te doen en je merkt dan pas echt hoe simpel het kan zijn om in te breken op systemen.

Meer weten over CEH? Bekijk dan onze trainingspagina via onderstaande button.

Naar CEH-training